Brandskydd 2019

Medverkande företag

Brandskydd 2019 Medverkande företag

Välkommen att besöka oss i utställningen under Brandskydd 2019


Bygg & teknik
Bygg & teknik

Bygg & teknik förmedlar utvecklingen inom byggbranschen till våra läsare – byggbranschens föreskrivare, byggherrarna, byggentreprenörerna och fastighetsägarna.
Bygg & teknik är tidningen för dig som är verksam inom byggbranschen med intresse för teknik och funktion. Vi har en mångårig kontakt med högskolor, branschorganisationer, tekniska konsultföretag med flera runt om i landet. I varje nummer av Bygg & teknik tar vi upp ett speciellt tema, där något dagsaktuellt ämnesområde speglas. Till dessa temanummer engageras de verkliga experterna inom respektive område.

Plats: 0

Mer information

Husbyggaren
Husbyggaren

Husbyggaren är en tidning ges ut SBR. SBR – Svenska Byggingenjörers Riksförbund – är en rikstäckande ideell yrkesorganisation för runt 2 700 medlemmar.

Plats: 0

Mer information

Teknos
Teknos

Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder och strävar alltid efter att hjälpa dem hitta den idealiska lösningen för just deras ändamål. Tack vare grundlig forskning och feedback från olika marknadsområden kan vi fortlöpande utveckla vårt produktsortiment och säkerställa största möjliga kundnöjdhet. Våra breda kunskaper, tillsammans med decennier av branschledande kvalitet, gör oss övertygade om att vårt produktsortiment kan lösa alla ytbehandlingsutmaningar, i alla situationer.

Vi har ett starkt fokus på miljöfrågor för att kunna säkerställa att vi uppfyller, och till och med överträffar, dagens olika krav. Teknos grundades 1948 och är ett av Finlands största familjeägda företag. Företaget leds av CEO Paula Salastie, som representerar Kiikka-familjens tredje generation.

Branschdriven produktkvalitet, obestridd historia och hängivna människor hjälper oss att nå koncernens årliga försäljning som under 2018 uppnådde cirka 408 miljoner euro. Vi har växt snabbt på senare år. Idag har vi verksamhet i över 20 länder i Europa, Asien och USA. Teknos har omkring 1700 anställda världen över och är en av de ledande leverantörerna av industrifärger, med en stark position inom detaljhandel för konsument- och målerifärger.

Vi strävar efter att skapa hållbara lösningar för en hållbar värld genom att erbjuda smarta och tekniskt avancerade färg- och ytbehandlingslösningar som skyddar och bevarar.

Plats: 1

Mer information

Svebab
Svebab

Svebab – Svenska Brandslangsfabriken AB – är Nordens enda producent av rundvävd, flatrullad och formstabil vävslang. Vi finns i Skene, ca 3.5 mil söder om Borås. Vi är kända för vår brandslang över stora delar av världen, inte minst på grund av den kvalitet vi levererar. Med hjälp av vår erfarenhet och den kompetens vi samlat på oss under många år har vi kunnat utveckla våra slangar så att de idag håller absoluta högsta klass. Detta är också grunden till att vi lyckats utveckla slangarna vidare, så att de nu också klarar kraven inom många andra områden. Vi kompletterar också vårt sortiment med produkter från andra tillverkare och ställer då lika höga krav på våra underleverantörer som på oss själva vad gäller kvaliteten och snabb service. Vi väljer våra underleverantörer med största omsorg.

Svebab är idag en helt unik och komplett leverantör där säkerhet, miljö, kvalitet och snabb service är av högsta prioritet.

Plats: 2

Mer information

Nullifire
Nullifire

Nullifire är ett av tremco illbrucks varumärken. Nullifire har varit en föregångare inom och utvecklare av passivt brandskydd sedan 1973. Den centrala verksamhetsidén är att rädda människoliv, skydda fastigheter och minimera förluster för affärsverksamheten. Nullifire är en av Europas främsta utvecklare och tillverkare av brandskyddsfärg och -produkter. Brandskyddsprodukter från Nullifire uppfyller kraven i EU:s byggproduktförordning (CPR, The Construction Products Regulation).

Plats: 3

Mer information

Ekovent
Ekovent

EKO har funnits i mer än 40 år och är idag ett av Sveriges ledande företag inom branschen. Våra produktionsanläggningar ligger i Vellinge strax söder om Malmö. I två toppmoderna fabriker är drygt 60 personer verksamma med utveckling, tillverkning och försäljning av produkter för brandskydd, komfort- och industriventilation. Ytbehandlinsanläggning för pulver- eller våtlackering, samt ett avancerat laboratorium för luftflödesmätningar och provbränning av brandprodukter finns också inom husets väggar.

Med hög kvalitet och minimal miljöpåverkan som signum strävar vi efter att överträffa dina förväntningar. Höga ambitioner och servicekänsla präglar verksamheten och gör oss till en samarbetspartner att räkna med.

Plats: 5

Mer information

Vetrotech
Vetrotech

Vetrotech Saint-Gobain was the first company fully specialized in the development, manufacture and distribution of sustainable fire-resistant safety and security glass of the highest protection classes. For now nearly 40 years we have been delivering world-class glass solutions for fire and security applications.

For us, people always come first. This is why our mission is to protect life and property in great living places together with our customers. At the same time, we guarantee ultimate operational efficiency for our customers, maximum comfort and peace of mind for our end users and superb aesthetic quality for designers and architects all around the world.

Plats: 6

Mer information

Protega
Protega

Några minuter. Det är allt som skiljer katastrofen från den allvarliga incidenten. Det är dessa minuter som är vår inspiration.

Genom att förhindra brandspridning eller förebygga uppkomsten av brand, bidrar våra brandskyddssystem till bevarandet av stora värden. Våra system för passivt brandskydd erbjuder lösningar som är tekniskt avancerade och enkla att applicera.

Plats: 7

Mer information

Hagab
Hagab

Hagab är ett starkt varumärke i ventilationsbranschen. Bland annat tack vare ett antal innovativa produkter som hindrar brandgaser att spridas i ventilationen. All utveckling och tillverkning sker vid anläggningen i Taberg söder om Jönköping. Företaget startade som legotillverkare i mitten av 1980-talet, men har offensivt satsat på egen produktutveckling i samarbete med relevanta partners – ventilationskonsulter, brandskyddsexperter, installatörer, arkitekter etc. Hagab ingår i Vättern Industrier AB.

Plats: 8

Mer information

Pilkington
Pilkington

Vi är en av världens största tillverkare av glas och glasprodukter och tillverkar glas för arkitekter och byggbranschen, till bilindustrin samt tekniskt glas. Företaget grundades i England 1826 och är sedan 2006 en del av NSG Group med säte i Japan.

Det var Sir Alastair Pilkington som på femtiotalet uppfann och utvecklade floatglasprocessen, som revolutionerade tillverkningen av planglas och höjde produktkvaliteten högst betydligt.

Efter inträdet i NSG Group är vi världens största producent av plan- och säkerhetsglas till bygg och bilindustrin med 48 hel- eller delägda floatglasverk. Företaget är representerat i över 105 länder och har tillverkning i 30 av dem. Koncernen omsätter ca 4,3 miljarder euro och har ca 27 000 anställda.

NSG Group investerar hundratals miljoner kronor årligen i forskning, utveckling och kvalitetssäkring för att fortsatt leda utvecklingen av planglasprodukter. För byggindustrin fokuserar vi på att utveckla och förädla produkter som gör vår tillvaro mer komfortabel och säker och bidrar till en bättre totalekonomi. De senaste innovationerna handlar om glas för solfångare och solceller.

Plats: 9

Mer information

Promat
Promat

Promat är världsledande tillverkare och utvecklare av lösningar för passivt brandskydd och är en aktiv del av det världsomspännande nätverket i Etex-koncernen. Etex totala omsättning uppgick 2018 till mer än 30 miljarder kronor. Koncernen finns representerad i 45 länder med 119 produktionsställen och sysselsätter mer än 16 000 professionella medarbetare – som alla engagerar sig för att göra den allt mer komplexa byggsektorn till ett bättre ställe att leva, arbeta och trivas. I Norden är Promat en del av Etex Nordic.

Promat anses internationellt vara synonymt med kvalitet. Deras beprövade, testade och dokumenterade system används idag i byggprojekt över hela världen, i marina projekt och i den strategiskt viktiga olje- och gasbranschen. Verksamheten är välkänd för att leverera samma höga kvalitet för brandskydd och för minimering av riskerna vid olika typer av tunnlar och andra underjordiska anläggningar.

Plats: 10

Mer information

Stål & Brandteknik
Stål & Brandteknik

Vi har sedan etableringen 1989 Utfört kvalitetssäkrade entreprenader. Exempelvis brand-tätning av genomföringar och brandisolering av stålkonstruktioner.

Levererat typgodkända och dokumenterade brandtätningssystem från eget lager eller genom våra återförsäljare. Kompetens efterfrågas och sedan många år erbjuder vi kurser inom brandtätning.Arbetat fram ett framgångsrikt kvalitets- och miljöledningssystem. Det har resulterat i att vi sedan november 2005 är kvalitetscertifierade enligt:SS-EN ISO 9001:2000 SS-EN ISO 14001:2004

Plats: 11

Mer information

Akzo Nobel
Akzo Nobel

AkzoNobel has a passion for paint. We’re experts in the proud craft of making paints and coatings, setting the standard in color and protection since 1792. Our world class portfolio of brands – including Dulux, International, Sikkens and Interpon – is trusted by customers around the globe.

Headquartered in the Netherlands, we operate in over 80 countries and employ around 35,000 talented people who are passionate about delivering the high performance products and services our customers expect. The sale of our Specialty Chemicals business is expected to be completed by the end of 2018.

Plats: 12

Mer information

Flameguard
Flameguard

Flameguard Sverige är sedan 2010 distributör för några av Europas främsta tillverkare av produkter inom passivt och aktivt brandskydd. Vi har lång och gedigen erfarenhet av av förebyggande brandskyddsarbeten i samband med nybyggnationer och renoveringar och vi har valt att främst specialisera oss på kostnadseffektiva och högpresterande produkter för takfot och yttervägg.

Plats: 13

Mer information

Ultrafog
Ultrafog

Ultra Fog AB is a company working with water fog sprinkler systems. Our headquarters is located in Kungsbacka, Sweden. Most of the work at the company is carried out at this facility, construction, development and manufacturing to mention some. Ultra Fog AB works to provide an effective and safe system for fire fighting and to offer all customers a professional treatment.

Plats: 14

Mer information

Paroc Panel System
Paroc Panel System

PAROC elementlösningar uppfyller alla kraven inom modernt byggande: attraktiv design, utmärkt brandsäkerhet, långa spännvidder, korta konstruktionstider, energi- och kostnadseffektivitet. Dessa moderna lösningar med sandwichelement uppfyller alla krav på teknik, estetik och budget för alla parter som är inblandade i ett byggprojekt.

Vi förstår att tid är en kritisk faktor inom modernt byggande. Vi lyssnar på våra kunder och förbättrar vår service kontinuerligt för att garantera att byggnadsprojekten löper friktionsfritt från planering till montering. När vi gör ett avtal stöder våra ingenjörer projektet så att det följer tidsschemat och ser till att det flyter smidigt genom alla etapper.

Plats: 15

Mer information

Polyseam
Polyseam

Polyseam är en global tillverkare av byggmaterial som tillhandahåller varor och tjänster av högsta kvalité till 41 länder runt om i världen. Vi är specialiserade på tätningsmedel, limmer, spackel samt produkter för passivt brandskydd, för i princip alla ytor och applikationer.

Under våra 24 år som producent har vi noga utvecklat marknadens bästa formuleringar och kvalité för våra varumärken. Vårt fortlöpande arbete för att ligga i framkant inom forskning och utveckling är något både vi och våra kunder sätter stort värde på. Vi anpassar oss kontinuerligt efter högt ställda industriella, miljömässiga och ekonomiska krav genom att utveckla innovativa lösningar för byggindustrin. Allt för att leverera en oöverträffad effektivitet och lönsamhet.

Plats: 16

Mer information

Brandforsk
Brandforsk

Insamlingsstiftelsen Brandforsk verkar för ett brandsäkert samhälle byggt på kunskap. Det gör vi genom att initiera och finansiera kunskapsutveckling inom området brandsäkerhet, och vi arbetar för att sprida den kunskapen så att den ska göra nytta. Vi finansierar detta med insamlade medel från våra stödorganisationer som på så sätt bidrar till vår vision om ett brandsäkert samhälle byggt på kunskap.

Plats: 17

Mer information

Marioff
Marioff

Marioff is a global leader and innovator of high pressure water mist fire protection technology. We design, develop, manufacture, install and maintain HI-FOG® solutions that enhance fire safety in buildings, industrial applications and at sea, all over the world. Marioff is a part of UTC Climate, Controls and Security, a unit of United Technologies Corporation.

Plats: 18

Mer information

Paroc
Paroc

Paroc är en av Europas ledande tillverkare av energieffektiva och brandsäkra isoleringslösningar. Vårt huvudkontor ligger i Finland och vi har verksamhet i 13 länder, inklusive sju produktionsanläggningar i fem länder. Vi säljer våra produkter till över 40 länder världen över.

Under vår 80-åriga historia har vi byggt upp ett rykte för produkter med hög prestanda, teknisk expertis och hållbarhet hos småhusbyggare, arkitekter, entreprenörer, återförsäljare och industribyggare. I dag är vi marknadsledande sett till marknadsandelar inom såväl byggisolering och teknisk isolering på våra kärnmarknader: Finland, Sverige och Baltikum. Paroc har dessutom en ställning som stark utmanare på marknaderna i Polen, Tyskland, Storbritannien, Norge och Ryssland.

Plats: 19

Mer information

Odice
Odice

Odice, founded in 1983, is a specialist in passive fire protection. We are the leader in the development, transformation and production of intumescent joints and thermal insulating materials.

We will share with you our knowledge of fire resistant materials, the existing standards and the different testing methods in order to move your projects forward. In parallel, we will put our furnace for testing internal fire resistance at your disposal.

Plats: 20

Mer information

ABC Vent
ABC Vent

Vår verksamhet är inom ventilation och luftbehandling. ABC Vent är marknadsledande i Norden på Prelackproduktion av ventilationsprodukter med 25 års Garanti på våra färgsystem. Vi bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av energi/miljöeffektiva lösningar för brandskydd, avluft och luftintag, spjällreglering, ljuddämpning, rening och distribution av luft. Vi skapar produkter och system som är optimala för slutanvändaren, lätta att projektera och säkra att installera. Med det menar vi att vi erbjuder produkter med lång livslängd, bra Energival med bäst prestanda till lägsta kostnad för produkternas livslängd.

Plats: 21

Mer information

Isover
Isover

ISOVER är en del av den franska koncernen Saint-Gobain som designar, tillverkar och distribuerar byggmaterial för framtidens hem. Lösningar som gör livet bekvämare, mer ekonomiskt och miljömässigt hållbart. Som marknadsledare inom våra produktionsområden tar vi ansvar för att möta de globala utmaningarna inom energi, tillväxt och miljö. Med innovativa konstruktioner uppfyller vi framtidens behov redan idag och utvecklar ständigt nya lösningar; intelligent isolering, självrengörande fönster samt glas som utnyttjar solenergi är några exempel.

Plats: 22

Mer information

Dafo Brand AB
Dafo Brand AB

Nordens största leverantör av brandskydd
Dafo Brand har sedan starten år 1919 utvecklats till ett brandskyddsföretag i världsklass. Som en av branschens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel kan vi erbjuda den optimala lösningen för varje kund, stor som liten. Vi har marknadens bredaste sortiment av tjänster och produkter för en brandsäker verksamhet. I vårt utbud finns allt från den enkla brandsläckaren till lösningar för systematiskt brandskyddsarbete och avancerade och kundanpassade släcksystem för industri och fordon.

Plats: 23

Mer information

Kamic Security
Kamic Security

KAMIC Securitys affärsfilosofi är enkel. Med kunskap och ett genomtänkt sortiment ska vi hjälpa våra kunder till miljöer optimerade med avseende på säkerhet. Våra produkter, noggrant utvalda från specialister över hela världen, säljs som separata delar eller som del i skräddarsydda integrerade system.

Sortimentet är brett och byggs utifrån fem huvudområden: INBROTTSLARM, BRANDLARM, CCTV/ÖVERVAKNING, PASSERSYSTEM, UPS.

Plats: 24

Mer information

Sherwin-Williams
Sherwin-Williams

Sherwin Williams is the world’s largest Paint manufacturer & global leader in Protective coatings, and Passive Fire Protection. Sherwin-Williams Firetex® passive fire protection range of coatings include solutions for both Cellulosic and Hydrocarbon fire scenarios. Firetex® coatings offer protection for structural steel for 30, 60, 90 and 120 minutes. All Firetex® products are rigorously tested in accordance with the latest European standards to ensure that they meet the highest quality. Firetex® cellulosic coatings are approved under the Certifire scheme, while the hydrocarbon coatings have been independently tested for both jet fire and pool fire scenarios as well and the rigors of a hydrocarbon fire.

Plats: 25

Mer information

Eld & Vatten
Eld & Vatten

Eld & Vatten arbetar för att erbjuda de bästa produkterna inom passivt brandskydd. Vi jobbar aktivt med passivt brandskydd. Våra främsta produkter är: Envirograf brandskyddsfärg för trä och flamskyddsfärg för trä, Firebreather brandsäker ventilation av takfot och fasad, den enda lösningen med MOMENTANT brandstopp. CON-RFB HS brandskyddsfärg för stål mm. Vi har även många olika lösningar för att brandsäkra kabel & rörgenomföringar, bl. a våra nya produkter ifrån SEWATEK & MULCOL.

Plats: 26

Mer information


Anmäl dig till Brandskydd 2019 nu!

Anmälan

BRANDSKYDD 2019

FÖRELÄSARE

Brandskydd 2019 har ett brett utbud av föreläsare från många olika branscher

Läs mer

PROGRAM

Brandskydd 2019 är fullspäckat med intressanta föreläsningar. Vad händer och när?

Läs mer

MEDVERKANDE FÖRETAG

Välkommen att besöka oss i utställningen på BRANDSKYDD 2019

img/bs2019/slideLogos/protega.png
img/bs2019/slideLogos/dafo.png
img/bs2019/slideLogos/hagab.png
img/bs2019/slideLogos/akzo.png
img/bs2019/slideLogos/vetrotec.png
img/bs2019/slideLogos/stal_brand.png
img/bs2019/slideLogos/ekovent.png
img/bs2019/slideLogos/promat.png
img/bs2019/slideLogos/abcvent.png
img/bs2019/slideLogos/husbyggaren.png
img/bs2019/slideLogos/polyseam.png
img/bs2019/slideLogos/ultrafog.png
img/bs2019/slideLogos/paroc_new.png
img/bs2019/slideLogos/isover.png
img/bs2019/slideLogos/Nullifire_tagline.png
img/bs2019/slideLogos/byggteknik.png
img/bs2019/slideLogos/pilkington.png
img/bs2019/slideLogos/kamic.png
img/bs2019/slideLogos/kingsspans_ins.png
img/bs2019/slideLogos/eldvatten.png
img/bs2019/slideLogos/brandforsk.png
img/bs2019/slideLogos/flameguard.png
img/bs2019/slideLogos/teknos.png
img/bs2019/slideLogos/marioff.png
img/bs2019/slideLogos/paroc_panel.png
img/bs2019/slideLogos/odice.png
img/bs2019/slideLogos/sherwin.png
img/bs2019/slideLogos/svebab.png

FÖRELÄSARE

Fredrik Holmberg

Länsförsäkringar

Fredrik Holmberg är chef för byggskador vid Länsförsäkringar Västerbotten, och har tidigare arbetat...

Läs mer om våra föreläsare här